Geräucherter Forellenaufstrich
TM6 TM5

Geräucherter Forellenaufstrich

3.8 (5 ocen)

Składniki

  • 50 g Zwiebeln, geschält, halbiert
  • 100 g Forellenfilet, geräuchert, in Stücken
    lub 100 g Saiblingsfilet, geräuchert
  • 250 g Topfen, 20% Fett
  • 50 g Sauerrahm
  • 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
  • ¼ TL Pfeffer, gemahlen
  • 1 - 2 TL Kren, frisch oder aus dem Glas (nach Geschmack) (opcjonalnie)
  • Schnittlauch, frisch, geschnitten, zum Verfeinern (optional)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
702 kJ / 168 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
2 g
Tłuszcz
13 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Błonnik
0.2 g
Sód
326 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy