Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 120 g di cipolle in quarti
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di code di mazzancolle, pulite
- 250 g di polpo fresco a tocchetti (2-3 cm)
- 300 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 700 g di acqua
- 500 g di vongole fresche, spurgate
- 1 cucchiaino di sale
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 160 g di riso a chicco corto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1477 kJ / 353 kcal
- Białko
- 24.1 g
- Węglowodany
- 38.1 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Acquacotta
50 Min
Stufato di agnello, melanzane e cumino
1 Std. 10 Min
Panperduto
30 Min
Tom Yum Kung
30 Min
Ciorba
1 Std. 10 Min
Udon con verdure e gamberoni
2 Std. 30 Min
Stufato di lenticchie al curry e pollo
8 godz. 45 min
Vermicelli di riso con carne e verdure
30 Min
Kofta
40 Min
Pizza turca - Lahmacun
1 Std. 10 Min
Carbonada
1 Std.
Noodles con agnello e verdure
30 Min