Patatas bravas in tempura

Patatas bravas in tempura

4.8 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porzioni

Składniki

Cottura delle patate
  • 750 g di acqua
  • 600 g di patate novelle piccole, con la buccia, lavate
  • 20 g di sale grosso
Maionese all'aglio
  • 175 g olio di semi di girasole
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 uovo a temperatura ambiente
  • 20 g di succo di limone
  • ½ cucchiaino di sale
Salsa brava
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaio di paprika dolce
  • ½ cucchiaino di peperoncino secco frantumato
  • ½ cucchiaino di Tabasco
  • 1 cucchiaio di aceto di vino rosso
  • ¼ cucchiaino di sale
  • 150 g di salsa di pomodoro
Tempura
  • 50 g di farina per torte
  • 50 g di amido di mais (maizena)
  • ½ bustina di lievito in polvere
  • 170 g di acqua molto fredda
Per terminare la preparazione
  • 300 g di olio per frittura
  • 1 pizzico di sale fino

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 5.3 g
Kalorie 2334 kJ / 558 kcal
Tłuszcz 47.08 g
Błonnik 2.62 g
Węglowodany 28.33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...