Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cottura delle patate
- 750 g di acqua
- 600 g di patate novelle piccole, con la buccia, lavate
- 20 g di sale grosso
Maionese all'aglio
- 175 g di olio di semi di girasole
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 1 uovo a temperatura ambiente
- 20 g di succo di limone
- ½ cucchiaino di sale
Salsa brava
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di paprika dolce
- ½ cucchiaino di peperoncino secco frantumato
- ½ cucchiaino di Tabasco
- 1 cucchiaio di aceto di vino rosso
- ¼ cucchiaino di sale
- 150 g di salsa di pomodoro
Tempura
- 50 g di farina per torte
- 50 g di amido di mais (maizena)
- ½ bustina di lievito in polvere
- 170 g di acqua molto fredda
Per terminare la preparazione
- 300 g di olio per frittura
- 1 pizzico di sale fino
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2334 kJ / 558 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 28.33 g
- Tłuszcz
- 47.08 g
- Błonnik
- 2.62 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone teriyaki
50min
Thai tom yum
1hod. 30min
Salsa olandese
30min
Zuppa vietnamita (Pho)
2hod. 30min
Manzo al lemon grass con pane roti al cocco (Kuruma iraichchi)
1 Std. 40 Min
Curry di pesce alla cingalese (Ambul thiyal)
1 Std.
Salsa satay
20 Min
Ceviche di salmone
48 godz. 15 min
Zupfkuchen (vegan)
9 Std. 10 Min
Crema di patate con polpo
1 Std.
Pão de queijo
1 Std.
Margarita
10 Min