Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di porri a pezzi
- 100 g di cipolla bianca in quarti
- 50 g di burro a tocchetti
- 300 g di patate, pelate e a tocchetti (2-3 cm)
- 400 g di acqua
-
1
cucchiaino di dado per brodo di carne
lub 1 cucchiaino di sale - 200 g di panna (35% di grassi)
- 150 g di latte
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 1 cucchiaino di erba cipollina fresca o secca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1552 kJ / 371 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 29.6 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Borscht
25 Min
Indian Butter Chicken veloce
45 Min
Gazpacho con ciliegine di bufala
15 min
Scones
30 Min
Gazpacho pomodori e ciliegie con crostini alle erbe
20min
Salsa olandese
30 Min
Gazpacho di carote
10 min
Gazpacho indiano
2 Std. 10 Min
Gazpacho di peperone e aceto balsamico
30 Min
Gazpacho di barbabietola con formaggio di capra e noci
15 min
Clam Chowder (zuppa di vongole del New England)
1h
Gazpacho
15 min