Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 120 g di radicchio Trevisano a listarelle
- 100 g di salsiccia luganega, spellata e sbriciolata
- 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di pane raffermo a pezzi, ammollato nel latte e strizzato
- 1 uovo
- 80 - 100 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2417.9 kJ / 577.5 kcal
- Białko
- 20.2 g
- Węglowodany
- 50.9 g
- Tłuszcz
- 32.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 900 mg
Alternatywne przepisy
Passatelli
45min
Risotto radicchio e salsiccia
35min
Gnocchi di polenta
25min
Crespelle prosciutto e mozzarella
1h 30min
Spatzle di piselli con robiola e tonno
1h
Gnocchi con la "fioreta"
30min
Gnocchi alla romana alla pizzaiola
2 Std. 10 Min
Canederli allo speck
2 godz. 40 min
Gnocchi di pane alla salvia con pesto di crudité
45min
Gnocchi di patate crude e pane
40min
Spatzle verdi alla carbonara
1h
Spatzle agli spinaci
1h