Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g weiße Bohnen, getrocknet
- 800 g Wasser und mehr zum Einweichen der Bohnen
- 3 ½ TL Salz
- 2 Knoblauchzehen
- 40 g Olivenöl
- 1 Bund Salbei, ohne Stiele, in Streifen
- 800 g stückige Tomaten, aus der Dose
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 756 kJ / 180 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 12.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gemüseeintopf Ägäis
50min
Kohlsuppe mit Tofu
1h 45min
Linsensalat
45min
Warmer Salat mit roten Bohnen
13 godz.
Kichererbsen für Falafel, gekocht
13 godz. 40 min
Wirsing-Kichererbsen-Eintopf
50min
Gemüse-Suppe mit Soba-Nudeln und Tofu
40min
Wirsing-Rouladen mit Hirsefüllung und Pilzsauce
1h 40min
Sauerkrautsuppe mit weißen Bohnen
40min
Kichererbsen (Trockenprodukt) garen
13h 30 min
Grünkohl-Kichererbsen-Eintopf
35min
Weiße Bohnen/Kidneybohnen (Trockenprodukt) garen
14h