Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g weiße Bohnen, getrocknet
- 800 g Wasser und mehr zum Einweichen der Bohnen
- 3 ½ TL Salz
- 2 Knoblauchzehen
- 40 g Olivenöl
- 1 Bund Salbei, ohne Stiele, in Streifen
- 800 g stückige Tomaten, aus der Dose
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 756 kJ / 180 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 12.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tellerlinsen (Trockenprodukt) garen
12 godz. 40 min
Kichererbsen für Falafel, gekocht
13 godz. 40 min
Kichererbsen (Trockenprodukt) garen
13 godz. 30 min
Warmer Salat mit roten Bohnen
13h
Rotkohlsalat mit Kokos-Chips
20 min
Schwarzaugen-Bohnen-Ragout mit kleinen Tintenfischen
5h 15 min
Linsenpastete
6 godz. 20 min
Feldsalat mit Linsen
2 Std. 15 Min
Staudensellerie mit Räuchertofu (西芹炒香干)
20 min
Grünkohl-Kichererbsen-Eintopf
35 min
Linsen auf Blattsalat mit Linsencreme
1óra
Weiße Bohnen/Kidneybohnen (Trockenprodukt) garen
14h