Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Schalotte, halbiert
- ½ - 1 rote Chilischote, getrocknet, nach Geschmack entkernt
- 150 g durchwachsener Speck, geräuchert, in dünnen Streifen
- 40 g Olivenöl
- 150 g Radicchio, in Streifen
- 70 g Rotwein
- ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 952 kJ / 227 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fenchelgemüse
30min
Grünkohl-Pasta mit Lachs
35min
Eier im Glas auf Rahmspinat
1 Std. 15 Min
Pochierter Porree mit Senf-Vinaigrette
45min
Gefüllter Kohlrabi mit Saibling
1 Std.
Endiviensalat-Suppe
35min
Schwarzwurzeln mit Curry-Hollandaise
1 Std.
Gratinierter Spargel auf Thymian-Polenta
1 Std. 15 Min
Fenchelrahmsuppe mit Stremellachs
35min
Fenchel-Maroni Suppe
35min
Kartoffel-Sellerie-Püree mit Nussbutter
35min
Chicorée-Schinken-Röllchen
1 Std.