Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Kidneybohnen, getrocknet
- 1050 g Wasser
- 3 Knoblauchzehen
- 130 g rote Zwiebeln, halbiert
- 40 g Olivenöl
- 180 g rote Paprika, in Streifen (1 cm)
- 350 g Tomaten, geviertelt
- ½ TL Kräuter der Provence
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 10 Basilikumblätter, frisch
- 8 - 12 Oliven, schwarz, entsteint
- 1 - 2 Stängel glatte Petersilie, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1190 kJ / 284 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 13.1 g
Alternatywne przepisy
Karfiol-Bohnen-Salat schnell auf den Tisch
10 Min
Sauerkraut-Kräuter-Salat
10 Min
Gemüseeintopf Ägäis
50 Min
Rotkohlsalat mit Senfgurke
15 Min
Bohnen-Tomaten-Salat
30 Min
Bohnen-Tomaten-Salat
30 Min
Lauwarmer Buchweizensalat mit Kräutern (vegan)
45 Min
Linsen auf Blattsalat mit Linsencreme
1 Std.
Ratatouille-Salat
1 Std.
Bohnen "bretonische Art" (Eintopf)
35 Min
Melanzani-Gemüse mediterran
35 Min
Grüner Quinoasalat, lauwarm
35 Min