Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 150 g Weizen-Vollkornmehl
- 190 g Butter, davon 180 g kalt, in Stücken, und 10 g in kleinen Flocken
- 1 Ei
- 510 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 200 g Rosenkohl, geputzt, halbiert
- 200 g Brokkoliröschen
- 20 g Olivenöl
- 20 g Mandeln, gehobelt
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- ¼ TL Pfeffer
- 3 Stängel Oregano, abgezupft, und etwas mehr zum Bestreuen
- 150 g Ziegenfrischkäse (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3113 kJ / 744 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 54 g
- Błonnik
- 9.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orientalischer Ofenblumenkohl mit Ahorn-Tahin-Sauce
1 Std.
Spinat-Reibekuchen-Burger
35 Min
Vegane Frikadellen mit Kartoffelsalat
1 Std. 20 Min
Tofu auf Tomaten-Spinat
45 Min
Vegane Kichererbsen-Gemüse-Tarte
1 Std. 10 Min
Zucchini-Halloumi-Plätzchen
1 Std.
Gemüse-Mandel-Crumble
7h
Erbsenschoten-Flan mit Joghurt-Minz-Sauce
2 Std.
Karfiol-Rotkraut-Pizza
1 Std. 40 Min
Zucchini-Rosenkohl-Pashtida
1 Std.
Sommerliche Gemüsepizza (glutenfrei)
1 Std. 50 Min
Hirse-Kichererbsen-Braten mit Kartoffelpüree
1 Std. 10 Min