Dim Sum 'Shao Mai'

Dim Sum 'Shao Mai'

4.6 23 oceny
Przygotowanie 1 godz. 25 min
Czas całkowity 2 godz.
40 pieces

Składniki

  • carrot
    10 g
Shao Mai Dough
  • water
    50 g
  • plain flour
    180 g
  • egg
    1
Filling
  • pork belly, boned, skinless cut in pieces (3 cm)
    300 g
  • fresh mushrooms (e.g. shiitake, button, chanterelle)
    15 - 20 g
  • fresh root ginger (opcjonalnie) peeled, cut in round slices (2 mm)
    5 - 10 g
  • raw prawns, peeled fresh or frozen
    270 g
  • sugar
    1 Tbsp
  • light sesame oil
    2 Tbsp
  • salt
    1 tsp
  • ground white pepper
    ½ tsp
  • cornflour
    1 tsp
  • vegetable oil for greasing
  • plain flour for dusting
  • water
    500 g

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 57 kcal / 240 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 0.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...