Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 heaped tsp cumin seeds
- 4 heaped tsp coriander seeds
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 30 g fresh coriander leaf, plus extra to garnish
-
50
g fresh coconut, cut in pieces (2-3 cm)
(opcjonalnie)
lub 3 Tbsp desiccated coconut (opcjonalnie) - 80 g unsalted butter, diced
- 300 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
-
½ - ¾
tsp cayenne pepper, to taste
lub 1 - 2 fresh green chillies (6-8 cm long), deseeded, to taste -
1000 - 1200
g pumpkin, deseeded, cut in 8 pieces with skin on
lub 1000 - 1200 g butternut squash, deseeded, cut in 8 pieces with skin on - 300 g dried green lentils, or brown or Puy
- 1000 g water
- 250 - 300 g roasted red peppers, preserved, roughly diced (1-2 cm)
- 130 g crème fraîche (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1504 kJ / 358 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 10.3 g
Alternatywne przepisy
Coconut Creamed Kale
20min
Chickpea Pancakes
20min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 godz.
Cape Malay Vegetable Curry
35min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1h 30min
Vegetable Oat Bake
1 godz. 15 min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1 godz.
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30 min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Baby-friendly Potato, Spinach and Pea Curry with Chapatis
1h 25min
Lentil Burgers with Beetroot Rolls and Vegan Mayonnaise
4 Std. 20 Min