Steamed Pumpkin with Curried Lentils
TM6 TM5

Steamed Pumpkin with Curried Lentils

4.4 (41 ocen)

Składniki

  • 3 heaped tsp cumin seeds
  • 4 heaped tsp coriander seeds
  • 1 ½ tsp fine sea salt
  • 30 g fresh coriander leaf, plus extra to garnish
  • 50 g fresh coconut, cut in pieces (2-3 cm) (opcjonalnie)
    lub 3 Tbsp desiccated coconut (opcjonalnie)
  • 80 g unsalted butter, diced
  • 300 g onions, quartered
  • 2 garlic cloves
  • ½ - ¾ tsp cayenne pepper, to taste
    lub 1 - 2 fresh green chillies (6-8 cm long), deseeded, to taste
  • 1000 - 1200 g pumpkin, deseeded, cut in 8 pieces with skin on
    lub 1000 - 1200 g butternut squash, deseeded, cut in 8 pieces with skin on
  • 300 g dried green lentils, or brown or Puy
  • 1000 g water
  • 250 - 300 g roasted red peppers, preserved, roughly diced (1-2 cm)
  • 130 g crème fraîche (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1504 kJ / 358 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
33 g
Tłuszcz
17 g
Błonnik
10.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy