Urządzenia i Akcesoria
Pear and Goat's Cheese Flatbread
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
6 portions
Składniki
Dough
-
olive oil plus extra for greasing15 g
-
water110 g
-
1 ½ tsp dried instant yeastfresh yeast10 g
-
strong white bread flour plus extra for dusting200 g
-
fine sea salt½ tsp
Topping
-
pears (e.g. Conference or Comice)3
-
lemon juice only1
-
goat's cheese soft (e.g. Chavroux®)225 g
-
double cream80 g
-
ground black pepper or to taste2 pinches
-
halved walnuts (opcjonalnie)1 - 2 Tbsp
-
runny honey2 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
11.7 g
Kalorie
1632 kJ /
390 kcal
Tłuszcz
20.3 g
Węglowodany
37.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEARS
10 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Spinach and Butternut Squash Roulade
2 godz.
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1 godz. 35 min
Limoncello Tarts
3 godz. 15 min
Breaded Celeriac with Herby Yoghurt Sauce
1 godz.
Blue Cheese and Rosemary Soda Bread
35 min
Bacon, Leek and Emmental Tart
25 min
Pissaladière
1 godz. 30 min
Honey Parmesan Parsnips
50 min
Beetroot Carpaccio with Goat's Cheese and Rocket
20 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 godz.
Shredded Brussels Sprout Salad with Bacon and Cranberries
20 min
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2 godz. 15 min