Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 15 g olive oil, plus extra for greasing
- 110 g water
- 10 g fresh yeast
- 200 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- ½ tsp fine sea salt
Topping
- 3 pears (e.g. Conference or Comice)
- 1 lemon, juice only
- 225 g goat's cheese, soft (e.g. Chavroux®)
- 80 g double cream
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- 1 - 2 Tbsp halved walnuts (opcjonalnie)
- 2 Tbsp runny honey
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1632 kJ / 390 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Turkish Eggs on Greek Yoghurt with Toast and Green Salad
30p
Bruschetta with White Bean Purée and Gremolata - Bruschetta con crema di fagioli bianchi e gremolata
20 Min
Caramelised Onion and Goat's Cheese Tartlets
1 Std.
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1h 10min
Tuna Tapenade
5 min
Potted Eggs with Salmon and Asparagus
30p
Fontina and Walnut Risotto - Risotto con Fontina e noci
25 Min
Baked Pancake with Bacon (Pannukakku)
50p
Pizza with Red Pepper Sauce, Spinach and Eggs
1h 45min
Dill and Feta Flatbread
1óra 20p
Pesto Star Bread
2h 50min
Swiss Rösti (TM6)
9h