Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 15 g olive oil, plus extra for greasing
- 110 g water
- 10 g fresh yeast
- 200 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- ½ tsp fine sea salt
Topping
- 3 pears (e.g. Conference or Comice)
- 1 lemon, juice only
- 225 g goat's cheese, soft (e.g. Chavroux®)
- 80 g double cream
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- 1 - 2 Tbsp halved walnuts (opcjonalnie)
- 2 Tbsp runny honey
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1632 kJ / 390 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Khachapuri
1h 30 min
Stuffed Courgettes - Zucchine farcite
1h
Queso Fundido with Chorizo
45 min
Sicilian Caponata - Caponata siciliana
30 min
Potato and Taleggio Roly-polies with Chive Dip
1 Std. 10 Min
Greek Cheese Filo Pie (Tiropita)
1 Std. 10 Min
Mozzarella Stuffed Flatbread
45 min
Courgette and Feta Risotto
30 min
White Bean and Feta Dip
5 Min
Courgette Sticks with Parmesan and Spiced Yoghurt Sauce (TM6)
40 Min
Garlic and Herb Breadcrumbs
5 Min
Whipped Feta and Mascarpone with Chilli Sesame Honey
40 Min