Roast Turkey with Creamy Pancetta, Lemon and Herb Stuffing

4.8 15 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
8 portions

Składniki

Preparing the Turkey
  • turkey (5-6 kg, to serve 8-10 people)
    1
Creamy Pancetta, Lemon and Herb Stuffing
  • lemons thin peelings of skin only
    2
  • fresh rosemary leaves only
    3 sprigs
  • fresh thyme leaves only
    6 sprigs
  • pancetta sliced, cut in pieces
    80 g
  • mascarpone
    150 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
Stuffing the Turkey
  • onion quartered
    1
  • bay leaves
    5
  • white wine
    175 g
  • water
    175 g
Roasting
  • pigs in blankets (opcjonalnie)
    20

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 965 kcal / 4036 kJ
Białko 119 g
Tłuszcz 50 g
Węglowodany 7 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Sód 1089 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...