Wersje kompatybilne
Roast Turkey with Creamy Pancetta, Lemon and Herb Stuffing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Preparing the Turkey
- 1 turkey (5-6 kg, to serve 8-10 people)
Creamy Pancetta, Lemon and Herb Stuffing
- 2 lemons, thin peelings of skin only
- 3 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 80 g pancetta, sliced, cut in pieces
- 150 g mascarpone
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
Stuffing the Turkey
- 1 onion, quartered
- 5 bay leaves
- 175 g white wine
- 175 g water
Roasting
- 20 pigs in blankets (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4036 kJ / 965 kcal
- Białko
- 119 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Sód
- 1089 mg
Alternatywne przepisy
Creamy vegetable soup, steamed chicken with vegetable tagliatelle and mustard sauce
45min
Braised Lamb Shanks
3h 20min
Shredded Brussels Sprout Salad with Bacon and Cranberries
20min
Meatballs with Tomato Sauce
45min
Christmas Punch
20min
Layered Salmon and Avocado Terrine
3h 35min
Simple Turkey Gravy
25 Min
Cevapcici with Tzatziki Sauce
30min
Italian-style Baked Sea Bass with Roasted Pepper Dip and Fennel Salad
40 min
Honey Parmesan Parsnips
50 min
Sofrito Toasts with Serrano Ham
40 min
Glazed Gammon, Dauphinoise Potatoes and Green Beans
2h 10min