Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g olive oil
- 450 g red onions, halved
- 80 g bacon cubes
-
1
heaped tsp chicken stock paste, homemade
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled - ½ Tbsp dried herbes de Provence
- 200 g red wine
- 100 g water
- 500 g floury potatoes, skin on, cut in cubes (3 cm )
- 4 - 5 chicken thighs, skinless, boneless (approx. 550 g)
- 250 g fresh mushrooms, quartered
- 1 Tbsp fresh parsley, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1862 kJ / 445 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 4.5 g
Alternatywne przepisy
Chicken Cacciatore
50 min.
Pork Tenderloin with Mustard Sauce
30min
Chicken Tagine with Prunes, Figs and Honey
45min
Chicken Provencale
1hod.
Lamb Spezzatino
1hod. 45min
Pork Fillet with Red Wine Sauce and Vegetables
45min
Veracruz Fish
30min
Christmas Baked Cod (Portugal)
1 godz. 15 min
Chicken and mushrooms in red wine
45min
Broccoli And Blue Cheese Soup
25min
Stuffed Tomatoes with Rice and Cashew & Basil Sauce
1h 30 min
Beef in Stout
1 Std. 40 Min