Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g water
- 200 g white wine
- 100 g orange juice, freshly squeezed
- 1 ½ tsp fine sea salt, to taste
-
400
g fresh trout fillets, skinless
lub 400 g fresh salmon fillets, skinless - 200 g frozen green peas
- 240 g penne (short, dried pasta) (10 minutes cooking time)
- 40 g olive oil
- 1 garlic clove
- 30 g pickled capers, drained and rinsed
- 80 g black olives, pitted
- 350 g cherry tomatoes, halved or quartered
- 1 pinch ground black pepper (opcjonalnie)
- 10 g lemon juice, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2246 kJ / 536 kcal
- Białko
- 32.2 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Błonnik
- 8.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomato and Haddock Rice
50 min
Tuna Fishcakes
1h 15 min
Seven Spice Chicken with Rice
35min
Soft Carrot Tortilla Chips with Guacamole (TM6)
1h
Potato Pizza with Vegetables - Pizza di patate con verdure
2 Std.
Fish and Herb Parcel
35min
Potato and Vegetable Salad with Chicken
1h 15 min
Gruyère-stuffed Salmon Patties with Salad
1h 5min
Pea and Courgette Tarts
1h
Pollock with Potatoes, Savoy Cabbage and Citrus Sauce
1h
Brodet (Fish stew)
1h 15 min
Spiced Orange Roast Chicken and Basmati Rice with Raisins
1h