Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 130 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di radicchio rosso a listarelle (1-2 cm)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 400 g di ricotta fresca, scolata dal siero (vedere consigli)
Pasta
- 300 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Besciamella
- 30 g di burro
- 500 g di latte
- 50 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2950 kJ / 705 kcal
- Białko
- 35.5 g
- Węglowodany
- 67.2 g
- Tłuszcz
- 34.6 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne del boscaiolo
2 godz. 15 min
Lasagne asparagi e funghi
2h
Cannelloni al radicchio rosso e taleggio
1 godz. 35 min
Fazzoletti Jôf Fuart
2h 30min
Cestini di frolla con composta di pere
2h 20min
Croissant integrale con mousse al salmone
5h 30min
Lasagne asparagi, Culatello e salsa Mornay
2h
Panini allo yogurt al mirtillo
3h 30min
Canapè frittatine di verdura
35min
Cappellacci al gorgonzola e verza
1 Std. 20 Min
Crêpes alle zucchine
1 Std. 15 Min
Maltagliati di grano saraceno con salsa alle noci
50min