Thai-Garnelen-Brühe, Gewürzäpfel

Thai-Garnelen-Brühe, Gewürzäpfel

3.4 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

Gewürzäpfel
  • Kochäpfel (z.B. Boskoop, Bramley, Reine des Reinettes)
    4
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    2 TL
  • Sternanis
    4
  • Ingwer, gemahlen
    4 Prisen
  • Gewürznelken
    4
  • Zimt
    4 Prisen
Thai-Garnelen-Brühe
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    20 - 30 g
  • frische Chilischote entkernt
    1
  • Olivenöl
    15 g
  • Garnelen, roh, mit Kopf und Schale geschält (Köpfe und Schale aufheben)
    800 g
  • Wasser
    1400 g
  • Reisessig
    40 g
  • Fischsauce
    30 g
  • Gewürznelken
    2
  • Sternanis
    1
  • Salz nach Geschmack
    3 Prisen
  • Pfeffer nach Geschmack
    3 Prisen
  • Chinesische Eiernudeln trocken
    80 g
  • Wakame-Flocken (opcjonalnie)
    2 Prisen
  • frische Sojabohnensprossen
    100 g
    100 g frische Mungobohnensprossen
  • Koriander frisch
    15 Blättchen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 21 g
Kalorie 1242 kJ / 296 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 3.3 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...