Chilli mussels with thyme and tomatoes

Chilli mussels with thyme and tomatoes

4.7 75 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • fresh mussels scrubbed, debearded
    1000 g
  • fresh thyme leaves only
    2 sprigs
  • fresh basil leaves only
    2 sprigs
  • garlic cloves
    2
  • fresh red bird's eye chilli deseeded if preferred
    1
  • olive oil
    1 tbsp
  • canned chopped tomatoes
    400 g
  • white wine
    100 g
  • lemon juice (approx. 1 lemon)
    40 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    2 tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 385.3 kcal / 1618.5 kJ
Białko 41.5 g
Tłuszcz 10.7 g
Węglowodany 18.1 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 1125.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...