Banana cupcakes with peanut butter frosting

Banana cupcakes with peanut butter frosting

3.7 53 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 portions

Składniki

Banana cupcakes
  • raw almonds
    60 g
  • ripe banana broken into pieces
    170 g
  • eggs
    2
  • freshly squeezed orange juice (see Tips)
    70 g
  • pure maple syrup (see Tips)
    80 g
  • extra virgin olive oil
    120 g
  • wholemeal self-raising flour
    190 g
  • baking powder
    ¼ tsp
  • ground cinnamon
    ½ tsp
Peanut butter frosting
  • cream cheese cut into pieces (3-4 cm) and softened
    250 g
  • smooth peanut butter
    90 g
  • pure maple syrup (see Tips)
    1 ½ tbsp
  • banana chips for decorating (optional)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 228.4 mg
Białko 7.7 g
Kalorie 1438 kJ / 342.3 kcal
Tłuszcz 25.3 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Węglowodany 20.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...