Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Knoblauchzehen
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 2 - 4 Peperoni, rot, siehe Tipp (opcjonalnie)
- 30 g neutrales Öl
- 1 TL Szechuan-Pfeffer, ganz, siehe Tipp (opcjonalnie)
- 120 g Zwiebeln, in Würfeln (1 cm)
-
600
g Hähnchenunterschenkel
lub 600 g Hähnchenflügel - 30 g Reiswein (z.B. Mirin oder Sake)
- 20 g Sojasauce
- 1 TL Salz
- 20 g Zucker
- 450 g Tomaten, geachtelt
- 400 g Kartoffeln, in Würfeln (3 cm)
- 200 g Paprika, gemischt, in Stücken (3 cm)
- 2 Stängel Koriander, abgezupft, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2233 kJ / 533 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kichererbsensuppe mit Lamm
45 min
Wildreis-Pilaw mit Schweinefleisch
1h 10min
Gulaschsuppe
1h 5min
Papaya-Rippchen-Suppe mit Nudeln (双瓜排骨炖面)
50min
Fischfilet mit Sojabohnensprossen in scharfer Sauce (水煮鱼)
45 min
Asiatische-Sellerie-Hühnersuppe
1h
Rindfleischtopf mit Kartoffeln und Nudeln (马铃薯炖牛肉)
1h 40min
Borschtsch mit Rindfleisch
1h 10min
Lamm Curry mit Paprika - Bhoona Gosht
1 Std. 15 Min
Ente in Biersauce (啤酒鸭)
1h
Rindfleischsuppe mit Nudeln (红烧牛肉面)
1h 30min
Polnisches Sauerkrautgericht (Bigos)
1 godz. 35 min