Wersje kompatybilne
Rindfleischtopf mit Kartoffeln und Nudeln (马铃薯炖牛肉)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g neutrales Öl
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 50 g Porree, in Stücken (5 cm)
- 2 Sternanis
- 2 rote Chilischoten, getrocknet
- 600 g Rindfleisch (z.B. hohe Rippe), in Würfeln (3 cm)
- 600 g Wasser
- 50 g helle Sojasauce (siehe Tipp)
- 10 g dunkle Sojasauce (siehe Tipp)
- 400 g Kartoffeln, in Würfeln (4 cm)
- 400 g Udon-Nudeln, TK (siehe Tipp)
- 2 - 4 Stängel Koriander, abgezupft, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2870 kJ / 684 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gemüsereis mit Fleisch (肉炒菜饭)
50 menit
Hähnchen-Gemüse-Eintopf (大盘鸡)
50 menit
Leber mit Spitzpaprika (杭椒炒猪肝)
20 min
Hähnchen Kung-Pao (宫保鸡丁)
1j
Schweinefleisch in scharfer Sauce (回锅肉)
50 menit
Hähnchen-Pilz-Eintopf (小鸡炖蘑菇)
1j
Rindfleisch mit Enoki in feuriger Sauce (肥牛金针菇)
35 Min
Rinderfiletstreifen mit Zwiebeln und schwarzem Pfeffer (黑胡椒牛柳)
40 min
Fischfilet mit Sojabohnensprossen in scharfer Sauce (水煮鱼)
45 Min
Pekingsuppe (酸辣汤)
45 Min
Ente in Biersauce (啤酒鸭)
1j
Rindfleischsuppe mit Nudeln (红烧牛肉面)
1j 30 menit