Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g neutrales Öl
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 1 Frühlingszwiebel, in Stücken (5 cm)
- 3 Knoblauchzehen
- 2 Sternanis
- 1 Zimtstange
- 5 rote Chilischoten, getrocknet
- 500 g Rindfleisch (z.B. hohe Rippe), in Würfeln (3 cm)
- 1 EL dunkle Sojasauce (siehe Tipp)
- 1 EL helle Sojasauce (siehe Tipp)
- 1 EL Reiswein (z.B. Mirin oder Sake)
- 2 TL Salz
- 1 TL Zucker
- 1200 g Wasser
- 300 g Tomaten, geviertelt
- 300 g Udon-Nudeln, TK, aufgetaut (siehe Tipp)
- 50 g Römersalat, in Streifen (2 cm)
- 2 - 4 Stängel Koriander, abgezupft, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2164 kJ / 516 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hähnchen-Gemüse-Eintopf (大盘鸡)
50 min
Hähnchen Kung-Pao (宫保鸡丁)
1h
Curry-Hähnchen (红咖喱鸡)
50 min
Thai-Entenbrust mit Sesamvinaigrette
1 godz. 30 min
Rindfleisch mit Enoki in feuriger Sauce (肥牛金针菇)
35 min
Rinderfiletstreifen mit Zwiebeln und schwarzem Pfeffer (黑胡椒牛柳)
40 min
Gemüsesuppe mit Klebreiskuchen (菜汤年糕)
1h
Pekingsuppe (酸辣汤)
45 min
Asiatische Gemüse-Hühner-Suppe
2h
Ente in Biersauce (啤酒鸭)
1h
Tom Yum (Scharf-Saure Garnelen-Suppe)
15 Min
Udon-Nudeln mit Rindfleisch und Erbsen
50 min