Chutney de pera y jengibre

Chutney de pera y jengibre

4.7 18 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
1 tarro

Składniki

  • 20 g kion
  • 150 g de cebolla cortada en cuartos
  • 20 g de aceite de oliva virgen extra
  • 1 cucharadita de sal
  • 600 g de peras conferencia peladas (descorazonadas y cortadas en dados)
  • 30 g zumo de limón
  • 1 pellizco de pimienta de Cayena molida
  • ½ cucharadita de canela molida
  • ½ cucharadita de pimienta negra molida
  • 3 de clavos enteros
  • 150 g de azúcar moreno
  • 100 g de vinagre de manzana
  • 1 cucharada de vainilla líquida
  • 1 - 2 pellizcos de hebras de azafrán

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 tarro

Białko 5.05 g
Kalorie 4544 kJ / 1087 kcal
Tłuszcz 20.58 g
Błonnik 16.42 g
Węglowodany 212.58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...