Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de raíz de jengibre fresca
- 150 g de cebolla cortada en cuartos
- 20 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharadita de sal
- 600 g de peras conferencia peladas (descorazonadas y cortadas en dados)
- 30 g de zumo de limón
- 1 pellizco de pimienta de Cayena molida
- ½ cucharadita de canela molida
- ½ cucharadita de pimienta negra molida
- 3 clavos
- 150 g de azúcar moreno
- 100 g de vinagre de manzana
- 1 cucharada de vainilla líquida
- 1 - 2 pellizcos de hebras de azafrán
- Wartości odżywcze
- na 1 tarro
- Kalorie
- 4544 kJ / 1087 kcal
- Białko
- 5.05 g
- Węglowodany
- 212.58 g
- Tłuszcz
- 20.58 g
- Błonnik
- 16.42 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chutney de manzana
20min
Mermelada de limón, miel y jengibre
35min
Compota de berenjenas
35min
Mermelada de fresas
1h 5min
Coleslaw con salsa de rabanitos
5min
Tarta de moras con masa sablé de almendra
2h
Mermelada de Kumquat
12 godz. 50 min
Chutney de mango - India
1h 10min
Mermelada de naranja y zanahoria
40min
Paté de berenjena (Baba ganush) - Líbano
2h 10 min
Confitura navideña de naranja
35min
Paté libanés de berenjena (Baba ganoush)
1 Std. 15 Min