Chutney de pera y jengibre

Chutney de pera y jengibre

4.7 18 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
1 tarro

Składniki

  • de raíz de jengibre fresca
    20 g
  • de cebolla cortada en cuartos
    150 g
  • de aceite de oliva virgen extra
    20 g
  • de sal
    1 cucharadita
  • de peras conferencia peladas (descorazonadas y cortadas en dados)
    600 g
  • de zumo de limón
    30 g
  • de pimienta de Cayena molida
    1 pellizco
  • de canela molida
    ½ cucharadita
  • de pimienta negra molida
    ½ cucharadita
  • clavos
    3
  • de azúcar moreno
    150 g
  • de vinagre de manzana
    100 g
  • de vainilla líquida
    1 cucharada
  • de hebras de azafrán
    1 - 2 pellizcos

Wartości odżywcze na 1 tarro

Kalorie 1087 kcal / 4544 kJ
Białko 5.05 g
Tłuszcz 20.58 g
Węglowodany 212.58 g
Błonnik 16.42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...