Urządzenia i Akcesoria
Gemüse-Korma
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen
Składniki
-
Cashewkern, ungeröstet ungesalzen100 g
-
Koriander1 Bund
-
Zwiebeln halbiert120 g
-
Knoblauchzehen2
-
rote Chilischote, frisch entkernt½
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben10 g
-
Butter30 g
-
Wasser300 g
-
Kokosmilch200 g
-
Kartoffeln festkochend, in mundgerechten Stücken600 g
-
rote Paprika in mundgerechten Stücken200 g
-
gelbe Paprika in mundgerechten Stücken200 g
-
Erbsen, TK aufgetaut200 g
-
Tomatenmark30 g
-
Curry (z.B. Madras-Curry)1 TL
-
Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen1 TL
-
Salz1 TL
-
Pfeffer¼ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
630.8 mg
Białko
14.7 g
Kalorie
2220.3 kJ /
530.7 kcal
Tłuszcz
26.7 g
Błonnik
13.6 g
Tłuszcz nasycony
12.9 g
Węglowodany
60.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 9/2017
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kichererbsencurry
45 min
Kichererbsencurry
40 min
Chana Masala
45 min
Dhal
40 min
Blumenkohl Tikka Masala
35 min
Kurkuma-Linsen-Curry mit Udonnudeln
35 min
Paneer Makhani
1 godz.
Afrikanischer Erdnuss-Eintopf
50 min
Gemüse-Kichererbsen-Tajine
50 min
Linsen-Spinat-Curry
40 min
Kichererbsen-Kokos-Curry
45 min
Curry von Wurzelgemüsen
1 godz.