
Urządzenia i Akcesoria
Walnuss-Risotto mit gebackenen Tomaten
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
Gebackene Tomaten
-
Zwiebeln halbiert100 g
-
Knoblauchzehe1
-
brauner Zucker1 TL
-
Salz1 TL
-
Pfeffer½ TL
-
Thymian abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren6 Zweige
-
Olivenöl50 g
-
Cherry-Tomaten halbiert400 g
Walnuss-Risotto und Fertigstellung
-
Walnusshälften80 g
-
Zwiebel halbiert1
-
Olivenöl40 g
-
Risottoreis z. B. Carnaroli oder Arborio (12-15 Minuten Garzeit)320 g
-
Wasser800 g
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht vegan1 ½ geh. TL
-
Salz½ TL
-
Pfeffer½ TL
-
geriebene Zitronenschale1 TL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
661 kcal /
2767 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
36 g
Węglowodany
71 g
Błonnik
4.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Mach’s vegan!
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy