Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de almejas frescas vivas
- 1 cucharada de sal
- 20 g de chalota
- 150 g de vermut blanco
- 50 g de vinagre de manzana
- ½ pastilla de caldo de pescado
- 1 pellizco de pimienta de Cayena molida
- 1 pellizco de pimienta molida
- 6 gotas de tabasco
- 5 g de harina
- 100 g de mantequilla
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 950 kJ / 227 kcal
- Białko
- 6.24 g
- Węglowodany
- 1.53 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Błonnik
- 0.13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Almejas con salsa de azafrán
30 min
Almejas a la marinera
30 min
Coquinas al ajillo
1h
Cigalas al ajillo
20 min
Mejillones y almejas con aliño al vapor de perejil
40 min
Mejillones al limón
30 min
Mejillones con salsa de vino blanco y nata
45 min
Berberechos al natural con limón
2h 15min
Chirlas en salsa verde de cilantro
25 min
Cóctel de marisco y aguacate con salsa cóctel
10min
Mejillones al vino
30 min
Almejas a la sidra
15 Min