Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 30 g Parmesan, in Stücken
- 200 g Blattspinat, frisch, ohne grobe Stiele
- 40 g Ziegenfrischkäse (z.B. von Chavroux)
- 200 g Quark, 20% Fett
- 1 EL Speisestärke (15 g)
- 2 Prisen Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 6 Basilikumblätter, frisch
- 4 Eier, getrennt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 971 kJ / 233 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Ricotta-Puffer
25min
Karotten-Fenchel-Frittata mit Ricotta
30min
Gemüsepastete in Filoteig
1h 20min
Zwiebelsoufflé
1h
Eierschwammerl-Empanadas
1h 45min
Erbsen-Zucchini-Küchlein
1h
Focaccia mit Birnen und Gorgonzola
2h 15 min.
Zucchini-Parmesan-Küchlein
40min
Quiche mit Ziegenkäse
1 Std. 25 Min
Spinat-Pistazien-Flans
35min
Cheddarsoufflé mit Fenchel-Granatapfel-Salat
40min
Auberginen-Ricotta-Lasagne aus dem Dampf
1 Std. 25 Min