Spinat-Soufflé mit Käse

Spinat-Soufflé mit Käse

4.4 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Butter und etwas mehr zum Einfetten
    20 g
  • Parmesan in Stücken
    30 g
  • Blattspinat, frisch ohne grobe Stiele
    200 g
  • Ziegenfrischkäse (z.B. von Chavroux)
    40 g
  • Quark, 20% Fett
    200 g
  • Speisestärke (15 g)
    1 EL
  • Salz
    2 Prisen
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Basilikumblätter, frisch
    6
  • Eier getrennt
    4

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 233 kcal / 971 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...