Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 30 g Parmesan, in Stücken
- 200 g Blattspinat, frisch, ohne grobe Stiele
- 40 g Ziegenfrischkäse (z.B. von Chavroux)
- 200 g Quark, 20% Fett
- 1 EL Speisestärke (15 g)
- 2 Prisen Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 6 Basilikumblätter, frisch
- 4 Eier, getrennt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 971 kJ / 233 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Fladenbrot mit Ziegenkäse und karamellisierten Zwiebeln
1 Std. 20 Min
Ziegenkäse-Soufflé, Joghurtsauce und Porree
45 Min
Zucchini-Parmesan-Küchlein
40 Min
Spinat-Pistazien-Flans
35 Min
Kohlpäckchen
1 Std.
Blumenkohl-Käse-Pizzen
1 Std.
Polenta-Pie
1 godz. 50 min
Gemüsepastete in Filoteig
1 Std. 20 Min
Erbsen-Zucchini-Küchlein
1 Std.
Spinat-Schafskäse-Turm
1h 10min
Mini-Gemüse-Quiches
1h 10min
Spinatrolle mit Ei und Käse
50 Min