Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Porree, in Ringen
- 250 g Hackfleisch, gemischt
- 15 g Paniermehl
- 1 Ei (Kl. M)
- ½ TL Majoran
- ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 4 Prisen Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- 1000 g Wasser
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 2 Lorbeerblätter
- 100 g Möhren, in Würfeln (1 cm)
- 150 g Knollensellerie, in Würfeln (1 cm)
- ¼ Bund Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2017 kJ / 482 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kohlsuppe mit Geflügelbällchen
2h 30min
Hackbällchen-Suppe
45min
Rindfleisch-Wirsing-Eintopf mit Tomatenbröselei
3h
Kasseler-Gemüse-Eintopf
40min
Bohneneintopf
1 godz.
Gemüsesuppe mit Kalbfleischklößchen
1 godz.
Graupeneintopf mit Tafelspitz
1 godz.
Gulasch-Kartoffel-Topf
1 godz.
Rindfleisch-Wintergemüsetopf
1 Std. 45 Min
Blumenkohl-Möhren-Suppe mit Würstchen
40min
Kartoffeleintopf
40min
Hackbällchen mit Tomatensauce
30min