Moelleux au chocolat sans gluten

Moelleux au chocolat sans gluten

4.4 49 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 parts

Składniki

  • 40 g d'huile d'olive et un peu pour le moule
  • 200 g de chocolat noir 52% de cacao détaillé en morceaux
  • 50 g de jus de pois chiches (aquafaba) (voir "Conseil(s)")
  • 300 g de pois chiches en conserve égouttés
  • 2 œufs
  • 100 g de sucre de canne complet non raffiné
  • ½ c. à café de bicarbonate de sodium
  • 1 c. à café de cannelle en poudre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 6.1 g
Kalorie 1235 kJ / 296 kcal
Tłuszcz 15.3 g
Błonnik 4.4 g
Węglowodany 31.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...