
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- huile végétale pour le moule
- 150 g de farine de riz complet
- 2 œufs
- 100 g de sucre de canne complet non raffiné
-
110
g de margarine bio de préférence, en morceaux
lub 110 g de beurre doux coupé en morceaux - 1 c. à soupe de poudre à lever sans gluten (1 sachet) (Voir "Conseil(s)")
-
d'écorce de citron confit ou d'orange (un peu)
(opcjonalnie)
lub 1 goutte d'huile essentielle de citron ou d'orange (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 75 kcal / 314 kJ
- Białko
- 1 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Błonnik
- 0.3 g