Pain viking au sésame

Pain viking au sésame

4.4 125 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
8 parts

Składniki

  • 150 g de graines d'épeautre
  • 50 g de graines de sésame noir
  • 15 g de levure boulangère fraîche
  • 300 g d'eau et un peu pour la cuisson
  • 150 g de farine de blé semi-complet type 110, et un peu pour le moule
  • 150 g de farine de seigle
  • 2 c. à café bombées de sel
  • 10 g de beurre doux pour le moule
  • 50 g de graines de tournesol
  • 30 g de flocons d'avoine

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 10 g
Kalorie 1247 kJ / 296 kcal
Tłuszcz 8.8 g
Węglowodany 43.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...