Pain viking au sésame

Pain viking au sésame

4.4 114 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
8 parts

Składniki

  • de graines d'épeautre
    150 g
  • de graines de sésame noir
    50 g
  • de levure boulangère fraîche
    15 g
  • d'eau et un peu pour la cuisson
    300 g
  • de farine de blé semi-complet type 110, et un peu pour le moule
    150 g
  • de farine de seigle
    150 g
  • de sel
    2 c. à café bombées
  • de beurre doux pour le moule
    10 g
  • de graines de tournesol
    50 g
  • de flocons d'avoine
    30 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 296 kcal / 1247 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 8.8 g
Węglowodany 43.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...