![Salmón Wellington para 2 Salmón Wellington para 2](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/11830543-F3DC-46F4-89DA-9AD61D19226C/Derivates/7DF3FDD9-A56B-4E5A-8B08-21EC4B7C61C7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de queso parmesano, en trozo
- 15 g de aceite de oliva
- 1 diente de ajo, pelado
- 60 g de cebolla, en trozo
- 100 g de hojas de espinaca fresca, lavadas y secas
- 1 cucharadita de sal fina
- ¼ cucharadita de pimienta molida
- 115 g de queso crema
- 250 g de masa hojaldre, fría
- 300 g de filetes de salmón fresco, sin hueso
- 1 huevo, para barnizar
- semillas de ajonjolí, blancas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 5586 kJ / 1330 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 103 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas con salsa de champiñones al vino blanco
35 Min
Linguini frutti di mare para 2
40 Min
Pay de nuez con chocolate
1 Std. 10 Min
Yakisoba de camarón
35 Min
Rollos de lasaña con espinacas
1 Std.
Filete Wellington
2h 10min
Brochetas de pollo con aderezo de yogur de kiwi
1 Std. 10 Min
Filete Wellington
14 Std.
Quiche de espinacas con tocino
2 Std.
Quiche de setas con guajillo
1 godz. 30 min
Pasta con pesto y pollo
30 Min
Pasta con salmón y espinaca
40 Min