![Bisque de camarón Bisque de camarón](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D67B06A3-8541-4EF4-9FCB-9277402B8610/Derivates/2625FCB5-79A2-43FA-886C-FA1725613BB5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de cebolla, en trozos
- 10 g de ajo, pelados
- 20 g de aceite de oliva
- 85 g de tocino ahumado, en trozos
- 150 g de crema ácida
- 400 g de agua
- 1 cucharadita de caldo de camarón en polvo
- ¼ cucharadita de pimienta de cayena molida
- 1 cucharadita de paprika
- ¼ cucharadita de hojuelas de chile seco
- 750 g de camarón crudo con cáscara y cabeza, reserve las cabezas y la cáscara
- ½ cucharadita de sal
- ¼ cucharadita de pimienta molida
- 120 g de granos de elote, enlatados, escurridos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1823 kJ / 434 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filete de res con salsa de vino tinto
1 Std. 30 Min
Sopa de cebolla
1 Std. 10 Min
Filete a la pimienta
20 Min
Sopa de frijol y hoja de aguacate
8h 50min
Bisque de langosta
45 Min
Filete de res con salsa de higos y chile pasilla
1 Std. 10 Min
Dip de alcachofa y espinaca
30 min
Dip de alcachofa y portobello
30 min
Crema de chicharrón
25 Min
Crema de chile poblano
25 Min
Crema de chile poblano y flor de calabaza
25 Min
Crema de jitomate
30 min