![Tepache Tepache](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B8B71C03-713A-425A-ACB5-407E523C32D4/Derivates/AAE9C44F-11F5-49E2-8739-18F296251553.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de piloncillo, en trozos
- 1500 g de agua
- 4 pimientas gordas
- 1 rama de canela
- 2 clavos de olor
- 400 g de piña, sólo la cáscara
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 473 kJ / 113 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pozole de mariscos
1h 15min
Agua de chayote
10min
Mole xiqueño
1h 20min
Tamales Verdes
2 Std. 30 Min
Tradicional barbacoa hidalguense
3h
Pambazos CDMX
2 Std. 30 Min
Tortillas de nopal (Black Diamond)
40 min
Café de olla
25 Min
Agua de jamaica y anís
15 min
Chiles jalapeños en escabeche
40 min
Tamales de pollo y salsa verde
2 Std.
Esquites de feria
25 Min