![Tamales rancheros veganos Tamales rancheros veganos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B7237AEC-5E0E-4308-8F5D-6CFB9D68F923/Derivates/41D7EA08-3B4C-42F0-B522-48E1E02D00B5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa ranchera
- 55 g de cebolla
- 1 chile chipotle, seco
- 4 chiles morita
- 1 chile ancho, sin semillas
- 15 g de manteca vegetal
- 360 g de jitomate guaje, en cuartos
- 2 ½ cditas de sal fina
- 1 hoja santa, también conocida como Acuyo
- 80 g de agua
- 150 g de calabacitas, en trozos
- 150 g de champiñones
Tamales
- 200 g de harina de maíz, para tamales (ver tip)
- 1030 g de agua
- 1 ½ cditas de sal fina
- 100 g de manteca vegetal
- 2 hojas de plátano, asada y cortada en 6 rectángulos de 20cm x 20 cm
- 3 hojas santa, también conocidas como Acuyo
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 983 kJ / 234 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tinga de setas
25min
Atole champurrado
20min
Tamales de Frijol
3 godz.
Tamales de frijol con queso
2h 10min
Tamales rancheros
2h
Tamales de elote con rajas
4hod. 45min
Tamales oaxaqueños
2h
Tamales de chocolate
1h 10min
Pozole de setas
1h
Atole de canela
35min
Tamales dulces de pasas
2h
Tamales de pollo y salsa verde
2h