Tamales rancheros veganos

Tamales rancheros veganos

4.9 19 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
8 piezas

Składniki

Salsa ranchera
  • 55 g de cebolla
  • 1 chile chipotle, seco
  • 4 chiles morita
  • 1 chile ancho sin semillas
  • 15 g de manteca vegetal
  • 360 g de jitomate guaje en cuartos
  • 2 ½ cditas de sal fina
  • 1 hoja santa también conocida como Acuyo
  • 80 g de agua
  • 150 g de calabacitas en trozos
  • 150 g de champiñones
Tamales
  • 200 g de harina de maíz para tamales (ver tip)
  • 1030 g de agua
  • 1 ½ cditas de sal fina
  • 100 g de manteca vegetal
  • 2 hojas de plátano asada y cortada en 6 rectángulos de 20cm x 20 cm
  • 3 hojas santa también conocidas como Acuyo

Wartości odżywcze na 1 pieza

Kalorie 234 kcal / 983 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...