Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de agua
- 60 g de pulpa de tamarindo
- 150 g de cebolla
- 10 g de chile morita, sin tallo
- 1 diente de ajo
- 25 g de aceite vegetal
- 3 chiles de árbol secos
- 250 g de jitomate
- 60 g de jugo de naranja
- 1 ½ cucharadita de sal gruesa
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 252 kJ / 60 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Romeritos
1h 40min
Chile en nogada vegetariano
25min
Masala chai (té chai)
20 Min
Salsa de chile habanero, tamarindo y mango
30min
Chiles en nogada
1h
Chiles en nogada
1h
Mole xiqueño
1h 20min
Tamales de frijol Veracruzanos
2h
Aguachile de jícama
15 min
Adobo al pastor
10 min
Pollo con mole almendrado
2h
Salsa BBQ casera
50min