Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 1 folha de louro
- 500 g carne de borrego em cubos s/ nervos
- 1 c. chá de colorau
- 8 pés de hortelã, só as folhas
- 2 c. chá de sal
- 1 malagueta cortada em rodelas (opcjonalnie)
- 1000 g água
- 400 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos
- 20 g vinagre
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 954 kJ / 228 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Favas guisadas
50min
Migas alentejanas com entrecosto
1hod. 30min
Ensopado de borrego
1h
Grão à alentejana
1h 15min
Sopa de cação
40min
Frango de fricassé
30min
Borrego à moda de Alpiarça
25 Std.
Poejada
45min
Sopa de segurelha
40min
Borrego guisado com batatinha nova
55min
Queijadas de requeijão
30min
Guisado de frango com feijão-branco e manjericão
35min