Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1750 g água
- 3 cabeças de alho (30 dentes de alho aprox.)
- 15 g cebolinho picado
- 10 g salsa
- 200 g queijo-creme
- 1 frango do campo inteiro (2000 g aprox.)
- 250 g uvas
- 2 pés de alecrim
- 1 ½ c. chá de sal
- 50 g vinho branco
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2826.7 kJ / 675.6 kcal
- Białko
- 46.1 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Tłuszcz
- 45.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 879.9 mg
Alternatywne przepisy
Frango indiano
40min
Vitela em sous-vide com maçã e batata assadas
5h 10min
Coxas de frango picantes em sous-vide com cenouras glaceadas
2ωρ. 50 λεπτ.
Frango na Púcara
1h
Frango com tapenade e puré de batata com cebola caramelizada
2h 15min
Bacalhau com puré de ervas e coulis de pimentos
1h
Baguetes
15 godz.
Gelado tiramisu
11h
Lombo de porco recheado com maçã e frutos secos
1h 35 min
Frango à francesa
35min
Borrego mediterrânico
10h
Frango com legumes e azeite de rosmaninho e manjericão
2j 10 menit