Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1750 g água
- 3 cabeças de alho (30 dentes de alho aprox.)
- 15 g cebolinho picado
- 10 g salsa
- 200 g queijo-creme
- 1 frango do campo inteiro (2000 g aprox.)
- 250 g uvas
- 2 pés de alecrim
- 1 ½ c. chá de sal
- 50 g vinho branco
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2826.7 kJ / 675.6 kcal
- Białko
- 46.1 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Tłuszcz
- 45.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 879.9 mg
Alternatywne przepisy
Peitos de frango recheados com legumes e batatas
1h 5min
Canelones com carne picada e molho de vegetais
1h
Salada de lulas grelhadas com guacamole
30 min
Borrego mediterrânico
10 godz.
Empadões de carne picada com puré de favas
1 godz. 35 min
Costeletas de porco em sous-vide com molho de abacaxi e batatas assadas
3h 25min
Piza de frango low carb
1h
Frango com legumes e azeite de rosmaninho e manjericão
2 Std. 10 Min
Frango asiático
40 min
Pernas de frango guisadas com feijão
4 godz. 35 min
Strogonoff de frango e castanhas
40 min
Salteado de vitela com legumes
35min