Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g açúcar amarelo
- 40 g amido de milho
- 1000 g frutos vermelhos congelados
- 120 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 2 ovos
- 1 c. chá de bicarbonato de sódio
- 350 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- Açúcar em pó q.b. p/ servir
- Gelado de nata q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1885 kJ / 451 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de pera e gengibre - TM5
40min
Bolo de avelã e café
55min
Cozer 500-800 g de talo de aipo
Brak ocen
Trifle de chocolate com mascarpone e frutos tropicais
45min
Ameixas e alperces grelhados com crumble e gelado de lima
6 Std. 40 Min
Tarte de pera e amêndoa
1h 20min
Bavaroise de framboesa
3h 10 min.
Clafoutis de ananás
35min
Três leches
5h
Crumble de frutos
50min
Tarte de outono com marmelo
1 Std. 25 Min
Crumble de morango
40min