Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g azeite
- 250 g cebola cortada em pedaços
- 100 g cenoura cortada em pedaços
- 500 g bife de alcatra cortado em tiras
- 10 g farinha
- 15 g ketchup
- 1 c. chá de sal
- 15 g mostarda
- 15 g molho inglês
- 400 g água, mais q.b. p/ pincelar
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha - 100 g cevada em grão
- 1 folha de louro
- 1 pé de alecrim
- 250 g massa folhada
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1270 kJ / 304 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé de atum e cebolinho
1h 5min
Crepes de frango e molho de espargos
45min
Empadão de vitela com azeitonas
1h 40min
Pudim de crepes com frango
1h 25min
Pudim de peixe da avó Titão
2j 30 menit
Salteado de porco com molho de pimenta preta
30min
Bacalhau gratinado com maionese
1h 20min
Empada de guisado de carne e cogumelos
2h
Bacalhau espiritual
50min
Tarte de frango, cogumelos e sidra
2j 30 menit
Canelones com carne picada e molho de vegetais
1h
Argola de carne picada
1h 40min