Crémeux de pommes de terre de l'île de Ré, coquillages de nos côtes - Richard Toix

Crémeux de pommes de terre de l'île de Ré, coquillages de nos côtes - Richard Toix

3.5 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • de bouillon de volaille ou 1000 g d'eau et 1 cube de bouillon de volaille
    1000 g
  • de pommes de terre de l'île de Ré (700 g coupées en morceaux et 200 g détaillées en brunoise)
    900 g
  • de coques fraîches, préalablement dégorgées (16 coques env.)
    130 g
  • de moules fraîches, préalablement nettoyées (16 moules env.)
    250 g
  • de crevettes crues, non décortiquées (8 crevettes env.)
    200 g
    200 g de gambas crues, non décortiquées
  • d'huile d'olive
    25 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 245 kcal / 1036 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 7.3 g
Węglowodany 34.8 g
Błonnik 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...