Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Steamed Buns
- olive oil, for greasing
- 300 g water
-
3
tsp dried instant yeast
lub 30 g fresh yeast, crumbled - 500 g plain flour
- 2 tsp fine sea salt
Pulled Pork and Apple
- 1000 - 1200 g pork shoulder, boneless
- 1 tsp fine sea salt
- 3 garlic cloves
- 1 red onion, quartered
- 1 carrot (approx. 110 g), cut in pieces
- 2 celery stalks (approx. 80 g), cut in pieces
- ½ fennel bulb (approx. 80 g), trimmed and thinly sliced
- 2 Granny Smith apples, core removed and cut in eighths
- 40 g olive oil, plus extra to rub over skin
- 2 tsp smoked paprika
- 1 tsp mustard powder
- ½ tsp dried chilli flakes
- 1 Tbsp brown sugar
- 50 g cider vinegar
- 30 g white wine vinegar
- 50 g treacle
- 1 Tbsp chicken stock paste (see tips)
- 1 Tbsp tomato purée
- 1 - 2 Tbsp whole milk, for brushing
- salad leaves, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3745 kJ / 891 kcal
- Białko
- 48.9 g
- Węglowodany
- 80.1 g
- Tłuszcz
- 40.7 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Turkey Cheeseburgers with Buffalo Slaw
40min
Chicken Enchiladas
1 Std.
Spanish-flavoured Sausagemeat Plait
1 Std.
Rolled Shoulder of Lamb
2 Std. 30 Min
Hash Browns
35min
Spaghetti Carbonara
40min
Bagels with Bacon Jam and Egg
3 Std. 20 Min
Pulled Pork Rolls
30min
Chicken Involtini with Sun-Dried Tomato Pesto
50min
Pulled Pork Buns
6 Std. 20 Min
Lighter Burgers with Sweet Potato Wedges
1h 40min
Pulled Pork Brioche Sliders with Slaw
5 Std. 50 Min