Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g pork meat (neck or shoulder), cut in pieces (6 cm)
- 1 tsp smoked paprika
- 1 tsp sweet paprika
- 1 tsp garlic powder
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- ½ tsp ground black pepper
- 150 g onions, cut in wedges
- 300 g barbecue sauce (see tip)
- 15 g Worcestershire sauce
-
250
g apple juice
lub pineapple juice -
250
g beef jus
lub beef broth - 25 g cider vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2220 kJ / 531 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Chimichurri Pork Fillet with Warm Rice Salad
13h 20 min
Bolognese Sauce
1 godz. 15 min
Beef Stroganoff
1 godz.
Thai Garlic Pork with Rice and Vegetables
40min
Steamed Cabbage and Pork Dumplings
1 godz. 35 min
Prawn Cocktail
15 Min
Smoky Pork and Beans
3 Std.
Spicy Pulled Beef
8 godz. 10 min
Lamb Meatballs
45min
Chicken chorizo and chickpea stew
40min
Pork, Chestnut and Chorizo Stew
26 godz. 15 min
Red Onion Gravy
25min