
Urządzenia i Akcesoria
Pepperoni Pretzel Bites
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
32 pieces
Składniki
Pretzel Dough
-
milk220 g
-
unsalted butter diced30 g
-
dried instant yeast2 ¼ tsp
-
plain flour plus extra for dusting350 g
-
light brown sugar50 g
-
dried parsley¼ tsp
-
dried basil¼ tsp
-
dried oregano¼ tsp
-
garlic powder1 tsp
-
fine sea salt1 tsp
Tomato Sauce
-
onions quartered80 g
-
garlic cloves2
-
olive oil plus extra for greasing30 g
-
passata500 g
-
dried oregano1 Tbsp
-
caster sugar2 tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper2 pinches
Assembly
-
mozzarella cut in batons (1 cm)250 g
-
pepperoni cut in strips (1 cm)80 g
-
water warm700 g
-
bicarbonate of soda60 g
-
coarse sea salt for sprinkling
-
unsalted butter diced40 g
Wartości odżywcze na 1 piece
Kalorie
117 kcal /
488 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
228 mg