
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brioche Dough
-
2 ¼
tsp dried instant yeast
lub 25 g fresh yeast crumbled - 350 g strong white bread flour plus extra for dusting
- 60 - 80 g caster sugar to taste
- 20 g milk
- 4 medium eggs
- 1 ½ tsp fine sea salt
- olive oil for greasing
- 170 g unsalted butter diced
Red Cabbage Slaw
- 250 g red cabbage cut in pieces (5 cm)
- 1 carrot (approx. 100 g), cut in pieces (5 cm)
- 100 g mayonnaise
- 1 ½ Tbsp cider vinegar
- 1 Tbsp Dijon mustard
- 1 tsp caster sugar
- ¼ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
Brioche Buns
- 1 large egg beaten
- sesame seeds for sprinkling
Pulled Pork
- 2 garlic cloves
- 100 g onions quartered
- 600 g pork fillet sliced (2 cm)
- 500 g water
- 1 Tbsp smoked paprika
- 1 Tbsp brown sugar
- 1 Tbsp garlic powder
- 1 tsp fine sea salt
- 200 g barbecue sauce
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 227 kcal / 948 kJ
- Białko
- 9 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 332 mg