![Pulled Pork Brioche Sliders with Slaw Pulled Pork Brioche Sliders with Slaw](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8d23c9f4-d6af-440d-9632-ce0881149e1d/Derivates/f9d1db8f-8ea5-4f27-8ea7-0d1c3d522f88.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brioche Dough
-
2 ¼
tsp dried instant yeast
lub 25 g fresh yeast, crumbled - 350 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 60 - 80 g caster sugar, to taste
- 20 g milk
- 4 medium eggs
- 1 ½ tsp fine sea salt
- olive oil, for greasing
- 170 g unsalted butter, diced
Red Cabbage Slaw
- 250 g red cabbage, cut in pieces (5 cm)
- 1 carrot (approx. 100 g), cut in pieces (5 cm)
- 100 g mayonnaise
- 1 ½ Tbsp cider vinegar
- 1 Tbsp Dijon mustard
- 1 tsp caster sugar
- ¼ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
Brioche Buns
- 1 large egg, beaten
- sesame seeds, for sprinkling
Pulled Pork
- 2 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- 600 g pork fillet, sliced (2 cm)
- 500 g water
- 1 Tbsp smoked paprika
- 1 Tbsp brown sugar
- 1 Tbsp garlic powder
- 1 tsp fine sea salt
- 200 g barbecue sauce
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 948 kJ / 227 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 332 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Enchiladas
1 Std.
Fish Tacos
45 Min
Guacamole
5 Min
Beef Fajitas
1 Std.
Pork with Broccoli Pesto and Flatbreads
40 Min
Pulled Pork Buns
6hod. 20min
Chimichurri Pork Fillet with Warm Rice Salad
13h 20 min
Pulled Pork Burgers
4 godz. 50 min
Slow-Cooked Pork Belly with Noodles and Chilli Sesame Sauce
4 godz. 25 min
Chorizo and Chicken Burgers
20 Min
Christmas Tree Pull-apart Bread
2h 20min
Pulled Pork Rolls
30 Min