Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 2 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- 20 g vegetable oil, plus 2 Tbsp
- 600 g braising steak, diced (2 cm)
- 2 Tbsp Madras curry powder
- 50 g tomato purée
- 300 g water, or enough to cover meat
-
½
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp meat stock paste, crumbled - 2 Tbsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 982.1 kJ / 234.7 kcal
- Białko
- 22.5 g
- Węglowodany
- 4.8 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 298.9 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Garam Masala
50min
Chicken and Mushroom Balti
50min
Cape Malay Chicken Curry
1h
Chicken Tikka Masala
45 min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1h 15min
Chicken Akhni
1h 30 min
Lamb Rogan Josh
1 godz. 45 min
Chicken Jalfrezi
1h
Butter Chicken
50min
Lamb Keema with Peas
1h
Kofta Curry
1 Std. 10 Min
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6h 30 min