Beef Madras
TM6 TM5

Beef Madras

4.2 (165 ocen)

Składniki

  • 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
  • 2 garlic cloves
  • 100 g onions, quartered
  • 20 g vegetable oil, plus 2 Tbsp
  • 600 g braising steak, diced (2 cm)
  • 2 Tbsp Madras curry powder
  • 50 g tomato purée
  • 300 g water, or enough to cover meat
  • ½ beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
    lub ½ tsp meat stock paste, crumbled
  • 2 Tbsp lemon juice

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
982.1 kJ / 234.7 kcal
Białko
22.5 g
Węglowodany
4.8 g
Tłuszcz
14.5 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Błonnik
1.1 g
Sód
298.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy