
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
- 2 garlic cloves
- 100 g onions quartered
- 20 g vegetable oil plus 2 Tbsp
- 600 g braising steak diced (2 cm)
- 2 Tbsp Madras curry powder
- 50 g tomato purée
- 300 g water or enough to cover meat
-
½
beef stock cube (for 0.5 l) crumbled
lub ½ tsp meat stock paste crumbled - 2 Tbsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 234.7 kcal / 982.1 kJ
- Białko
- 22.5 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Węglowodany
- 4.8 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Sód
- 298.9 mg