
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 200 - 230 g śmietany, min. 30% tłuszczu, w temp. pokojowej
- 25 g masła, miękkiego
- 1 - 2 łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 7996.8 kJ / 1910 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 124 g
- Tłuszcz
- 151 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makowiec z bezą
2 godz. 40 min
Ciasto czekoladowe z orzeszkami ziemnymi
6 godz.
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15 min
Lukier
2 godz.
Tort orzechowo-makowy
4 godz. 30 min
Tort Marysieńka
9 godz. 30 min
Rolada piernikowa z kremem i marcepanem
4 godz. 40 min
Sernik królewski
4 godz. 35 min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 godz. 5 min
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48 godz.
Kakaowa babka z Varomy z polewą czekoladową
3 godz. 20 min
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8 godz.