Urządzenia i Akcesoria
Polewa czekoladowa
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
440 g
Składniki
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
200 - 230 g śmietany, min. 30% tłuszczu w temp. pokojowej
-
25 g masła miękkiego
-
1 - 2 łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
4.5 g
Kalorie
1817.5 kJ /
434.1 kcal
Tłuszcz
34.3 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
28.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SYROPY I POLEWY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15 min
Lukier
2 godz.
Tort Marysieńka
9 godz. 30 min
Rolada piernikowa z kremem i marcepanem
4 godz. 40 min
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
4 godz. 40 min
Makowiec z bezą
2 godz. 40 min
Sero-makowiec
9 godz. 40 min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 godz. 5 min
Kakaowa babka z Varomy z polewą czekoladową
3 godz. 20 min
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8 godz.
Sernik królewski
4 godz. 35 min
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min