Urządzenia i Akcesoria
Polewa czekoladowa
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
440 g
Składniki
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
200 - 230 g śmietany, min. 30% tłuszczu w temp. pokojowej
-
25 g masła miękkiego
-
1 - 2 łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
4.5 g
Kalorie
1817.5 kJ /
434.1 kcal
Tłuszcz
34.3 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
28.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SYROPY I POLEWY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makowiec z bezą
2 Std. 40 Min
Sernik królewski
4 Std. 35 Min
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
4 Std. 40 Min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 Std. 5 Min
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8 Std.
Sernik wiedeński
9 Std. 45 Min
Babka muślinowa z polewą kakaową
2 Std. 10 Min
Waniliowe półkule w czekoladzie z sosem karmelowym
6 Std. 45 Min
Kakaowa babka z Varomy z polewą czekoladową
3 Std. 20 Min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3 Std.
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15 Min
Lukier
2 Std.