![Penne Puttanesca Penne Puttanesca](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ACE68923-9A9A-43F9-A114-B5B289EC158B/Derivates/89E8E38C-CD1A-4D91-BBE7-8DD279E19160.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de queso parmesano
- 15 g de hojas de perejil fresco
- 1 diente de ajo
- ½ cucharadita de chile en polvo
- 50 g de aceite de oliva, y un poco más para cocer la pasta
- 400 g de jitomate, en trozos
- 4 filetes de anchoa en aceite, escurridos
- 20 g de alcaparras
- 40 g de aceitunas negras deshuesadas, rebanadas
- 40 g de aceitunas verdes deshuesadas, rebanadas
- 1 ½ cucharadita de sal, y un poco más para cocer la pasta
- 1500 g de agua
- 500 g de pasta seca, tipo penne
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3024 kJ / 720 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Yakimeshi vegetariano
35min
Spaghetti alla putanesca
40min
Pasta con verduras verdes
45min
Filete a la pimienta
20min
Ensalada César
15min
Pasta gratinada con espinaca y alcachofas TM6
50min
Ensalada César con chipotle
30min
Rebanadas de portobello con chimichurri de aguacate
30min
Ensalada César
10min
Ensalada Italiana
40min
Pasta fría con jitomate, aceitunas y queso de cabra
30min
Pasta al poblano
35min