Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de queso parmesano
- 15 g de hojas de perejil fresco
- 1 diente de ajo
- ½ cucharadita de chile en polvo
- 50 g de aceite de oliva, y un poco más para cocer la pasta
- 400 g de jitomate, en trozos
- 4 filetes de anchoa en aceite, escurridos
- 20 g de alcaparras
- 40 g de aceitunas negras deshuesadas, rebanadas
- 40 g de aceitunas verdes deshuesadas, rebanadas
- 1 ½ cucharadita de sal, y un poco más para cocer la pasta
- 1500 g de agua
- 500 g de pasta seca, tipo penne
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3024 kJ / 720 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gohan
45 min
Res con teriyaki y arroz al vapor
1h 50min
Fideo seco en salsa de chiles TM6
35min
Poke bowl de atún spicy
30 min
Yakimeshi vegetariano
35min
Arroz jazmín al vapor con té limón
40min
Espagueti con aceite de oliva, ajo y perejil
30 min
Esquites asados de Coyoacán
30 min
Ensalada Italiana
40min
Spaghetti alla putanesca
40min
Pasta gratinada con espinaca y alcachofas TM6
50min
Pasta fresca de chile ancho
40min