Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g de agua
- 500 g de alitas de pollo, con piel
- 1 zanahoria, coartada en trozos (2 cm)
- 100 g de papa, cortada en trozos (1-2 cm)
- 1 rama de apio, cortada en trozos
- 150 g de cebolla, cortada en trozos
- 2 cditas de caldo de verduras en pasta
- 1 cdita de aceite vegetal
- sal, al gusto
- pimienta negra molida, al gusto
- 100 g de arroz blanco de grano largo
- 1 huevo
- 40 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido (aprox. 1 limón)
- 1 ramita de perejil fresco, sólo las hojas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1783 kJ / 424 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz Blanco
35 Min
Picadillo
25 min
Caldo de pollo con arroz
35 Min
Arroz blanco con verduras
40min
Caldo de res
1h 15 min
Caldo de pollo de la abuela
1h 15 min
Sopa de lentejas
1h 30min
Frijoles negros
14 Std.
Frijoles de la olla
2h
Frijoles charros
35 Min
Frijoles negros
25 min
Cocina en niveles: arroz, pescado y brócoli - Demo - presentadores
35 Min