Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 100 g di zucchero di canna
- 100 g di burro freddo a pezzi
- 1 uovo
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 1 pizzico di sale
- 220 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Ripieno
- 20 g di zucchero di canna
- ½ limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 500 g di mele, sbucciate e a tocchetti (vedere consigli)
- 20 g di burro
- 50 g di confettura di albicocche
Terminare la preparazione
- farina tipo 00 q.b.
- burro q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1163 kJ / 278 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 39.7 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 54.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Trancetti al latte
6 Std. 30 Min
Crostata di mele
1h 5 min
Tortini di mele
1h 10 min
Marsigliesi
1h
Trancetti all'albicocca
1h 10 min
Plumcake sciroppato
55 min
Cupcake mimosa all'arancia
1h 5 min
Biscotti girelle
2u. 45min
Biscotti alla panna
55 min
Torta Bimby® al cioccolato e fragole
50 min
Biscottini alle mele (di Erica Liverani)
1h 30min
Crostata mele e cannella
1h 20 min