Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 100 g di burro freddo a pezzi + q.b.
- 220 g di farina tipo 00 + q.b.
- 100 g di zucchero di canna
- 100 g di burro freddo a pezzi
- 220 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 20 g di zucchero di canna
- ½ limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 500 g di mele, sbucciate e a tocchetti (vedere consigli)
- 20 g di burro
- 50 g di confettura di albicocche
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1163 kJ / 278 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 39.7 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 54.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Praline al cioccolato e wafer
30 Min
Crocchette di melanzane
35 Min
Strudel viennese scomposto
2 Std. 5 Min
Amaretti sardi
45min
Tiliccas sarde
2 godz. 20 min
Piccoli pandori con gocce di frutta
10 Std.
Torta fredda alla crema gianduia
50min
Marsigliesi
1h
Gelato biscotto bigusto
7 Std.
Torta rovesciata all'ananas
1h
Tortine paradiso
1h
Torta alle fragole
2 Std.