Tortine alle mele

Tortine alle mele

4.3 16 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 pezzi

Składniki

Pasta frolla
  • 100 g di zucchero di canna
  • 100 g di burro freddo a pezzi
  • 1 uovo
  • 1 stecca di vaniglia i semini estratti
  • 1 pizzico di sale
  • 220 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Ripieno
  • 20 g di zucchero di canna
  • ½ limone la scorza (senza la parte bianca)
  • 500 g di mele sbucciate e a tocchetti (vedere consigli)
  • 20 g di burro
  • 50 g di confettura di albicocche
Terminare la preparazione
  • farina tipo 00 q.b.
  • burro q.b.

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 3.7 g
Kalorie 1163 kJ / 278 kcal
Tłuszcz 11.6 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 54.7 g
Węglowodany 39.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...